Klachten massage

Vastzittende schouder (blad)
Achter op je rug, tussen het schouderblad en de ruggenwervel, zit het vast (Rhomboid major muscle). Het plaatselijk vast zitten van deze spier kan ook stralingspijn naar de onderarm en/of hand, pink of ringvinger veroorzaken. De oorzaak zit vaak in een statische overbelasting, bijvoorbeeld bij telefoon- of computerwerk. Vaak is dit een combinatie met stress of een verkeerde houding. Afhankelijk van de intensiteit van de klacht kan dit meestal in enkele keren worden weg gemasseerd met een triggerpointmassage. De massage kan pijnlijk aanvoelen maar ontspant direct en zorgt meestal onmiddelijk voor verlichting. Ook is het raadzaam om de oorzaak te achterhalen zodat de klachten niet terug komen. 

Hoofdpijn en migraine.
Vaak is stress de oorzaak dat spieren onder spanning komen te staan en zo triggerpoints veroorzaken. Triggerpoints zijn pijnlijke spierknopen en kunnen ook afgeleide pijn veroorzaken. Vaak is het moeilijk om te achterhalen waar de pijn vandaan komt omdat de oorzaak op een andere plek zit. Gelukkig zijn er veel vaste patronen die afgeleide pijn in kaart kunnen brengen. De spierknopen blokkeren als het ware de doorstroom in je lichaam. Door intensieve massage kan zowel de doorvoer van zuurstofrijk bloed stimuleren als ook afvalstoffen afvoeren en de spier ontspannen. Vaak voelt men ook direct de verbinding en ontspanning bij deze massage. Zorgen voor meer ontspanning is ook heel belangrijk.

Lage rugpijn
Lage rugpijn als gevolg van een verkeerde houding of overbelasting. Dit kan een zeurende, langdurige pijn veroorzaken. Oefeningen kunnen vaak helpen om de spieren te trainen en om de houding te verbeteren. Op bed liggen met de knieën opgetrokken in de zogenaamde foetushouding kan ook tijdelijke verlichting geven. Spieren zijn overbelast en een massage kan rust geven, meer lengte in de spier geven wat weer minder druk geeft op de wervelkolom. Met de juiste massage kunnen vastzittende pijnlijke spieren worden los gemasseerd. 

Stress en spierspanning
Nagenoeg iedereen kent het wel. Gespannen spieren in je nek en schouders. Alles zit vast. Je spieren voelen stijf en pijnlijk aan. Veel mensen luisteren in stressvolle periodes niet goed naar hun lichaam. Stress is op zich niet zo erg zolang het niet de overhand gaat hebben. Je lichaam geeft een signaal dat het uit balans is. Luister naar je lichaam en ontspan je spieren met een massage. Gun jezelf ook een massage. De juiste balans vinden is wel belangrijk. Je bent gewoon productiever en je hebt betere inzichten als je in balans bent. Je voelt je weer fit en lekker in je vel. 

Stralingspijn bilspieren

De bilspieren zijn de grootste spieren van het lichaam. Triggerpoints in deze spieren kunnen een stralingspijn veroorzaken naar de rug of het been toe. Triggerpoints in de bilspieren ontstaan vaak als gevolg van stress, een bekkenscheefstand of een beenlengteverschil waardoor er spanning in de spier ontstaat. De pijn hiervan kan intens gemeen aanvoelen en constant aanhouden. De kern van de pijn kan vaak herleid worden tot een vierkante centimeter. Dit is het triggerpoint. In de uitstralingsgebieden kan gevoelloosheid of tinteling optreden. De pijn kan verergeren bij zitten, rechtop gaan staan of stevig aandrukken. Een massage kan de spier ontspannen, langer maken en de doorstroom herstellen. 

Text Neck
De Tekst-Neck of App-Nek is tegenwoordig een echt probleem. Bij het veelvuldig kijken op je smartphone komt er te veel spanning op de nekspieren te staan. Dit wordt officieel een Anteropositie genoemd. Na verloop van tijd raken deze spieren overbelast en er vormt zich een triggerpoint. Dit is een micro-verkramping van de spiervezel en veroorzaakt veel (spier)spanning en pijn. Zonder behandeling gaat dit meestal niet over en kan het zelfs verergeren. Een oplossing is om de spier ontzien door het verbeteren van je houding. De spier te trainen om deze zo sterker te maken. En verder de vastzittende spierknoop los te masseren met een triggerpointmassage. Hoe langer men er mee doorloopt hoe moeilijker het kan zijn om dit weer los te krijgen. De meeste mensen merken na één behandeling al een significante verbetering. 


 
 

Rugklachten en massage

Bijna iedereen heeft in meer of mindere mate last van Triggerpoints. Een Triggerpoint is niets meer dan een spierknoop die meestal pijnlijk aanvoelt. Dit kan het gevolg zijn van stress, verkeerde houding, een trauma, een ongeluk, verkeerde voeding etc. Een triggerpoint gaat normaliter niet vanzelf weg en kan zonder behandeling erger of chronisch worden. Gelukkig is een triggerpoint goed te behandelen met de juiste massagetherapie!


In veel gevallen kan deze massage-techniek ook helpen om van andere klachten af te komen. Door deze massage stimuleer je namelijk de doorbloeding en komt de energiestroom weer op gang. Spieren worden gezonder en je krijgt meer energie. Je krijgt ook meer lengte in je spieren waardoor de bewegingsvrijheid groter wordt en pijn verdwijnt. Massage is het antwoord voor veel fysieke en psychische klachten:


  • Massage tegen Tinnitus.
  • Massage voor een betere nachtrust.
  • Massage tegen stralingspijn zoals hoofdpijn en migraine.
  • Massage voor meer energie
  • Massage om afvalstoffen te verwijderen
  • Massage voor een fijn gevoel!


 

Relax Massage Eindhoven - Grevenmacherhof 20 - Eindhoven

: