Ontspanings massage

Meer energie  
Het lichaam is een zeer complex systeem. Zenuwbanen hebben een lengte van circa 150.000 km (4x rond de aarde) en communiceren met een snelheid van 432 km/uur! Bloedvaten zijn in totaal circa 100.000 km lang en transporteren elk uur 300 liter bloed. Van het kleinste haarvaatje tot energiebanen, alles stroomt en zorgt voor energie. Het lichaam bestaat voor 65 tot 90% uit vloeistoffen. Het is dus niet moeilijk voor te stellen dat een massage de doorstroom enorm kan bevorderen. Files in je lichaam, ontstaan door bijvoorbeeld afvalstoffen of spierknopen kunnen worden opgelost. Een massage kan je helemaal tot rust brengen en je lichaam laten stromen zodat je weer nieuwe energie krijgt. Dit is niet alleen belangrijk om je fit en gezond te voelen maar het maakt je ook gelukkiger. Massage stimuleert namelijk ook de aanmaak van het gelukshormoon Oxytocine!

Beter slapen en massage
Dat je slecht slaapt door pijn en dat massage hierin kan helpen is voor veel mensen wel begrijpelijk. Maar een massage geeft ook rust in je hoofd. Het werkt namelijk twee kanten op. Spanning en stress veroorzaken kleine spierspanninkjes die er voor zorgen dat triggerpoints ontstaan. Een triggerpoint is een microverkramping van de spiervezel ofwel een spierknoop. Deze spierknoop geeft via het zenuwstelsel een pijnsignaal naar de hersenen.

Het los masseren van deze spierknopen geeft je rust in je lijf en in je hoofd. Van zowel korte als langdurige spanning van bijvoorbeeld werkdruk of een emotionele gebeurtenis uit het verleden. Een massage kan diepe emotionele spanning uit je lichaam en geest halen. Veel mensen kunnen hierdoor zelf leren om los te laten en de spanning laten verdwijnen.

Emotionele blokkades los masseren
Vergelijk je lichaam eens met een computer. De processoren zijn je hersenen en de harde schijf is je lichaam. De spanning van een gebeurtenis kan in je lichaam worden opgeslagen zoals een programma op de harde schijf. De meeste mensen herkennen dit wel als je bijvoorbeeld nekklachten krijgt bij directe (werk)stress.

Een massage kan helpen om dit los te laten. Emotie in de vorm van spanning kan je lichaam loslaten. Ook mensen die een bijvoorbeeld een ongeluk hebben gehad en op het oog niets mankeren maar wel helemaal vast zitten als gevolg van de impact kunnen enorm voordeel hebben bij een massage. 

Tinnitus en rust 
Tinnitus of oorsuizen is een heel erg onderschat probleem. Ongeveer 1,7 miljoen mensen in Nederland hebben er last van waarvan de helft ernstige hinder ondervind. Mensen die lijden aan tinnitus horen een continue brom of fluittoon. Vaak is de oorzaak een beschadiging van de trilhaardjes in het slakkenhuis als gevolg van geluidsoverlast. De toon is meestal continu en vaak blijvend hoorbaar maar niet altijd constant volume. Er zijn factoren die van invloed zijn op de intensiteit. En een belangrijke factor daarvan is stress. Een verhoogt stress niveau kan de heftigheid doen toenemen. Een massage kan er dan voor zorgen dat de tinnitus dragelijker wordt zodat het minder storend is tijdens je dagelijkse activiteiten.

Feel-Good-Massage
Het effect van massage is o.a. het vrijkomen van endorfine en oxytocine in het lichaam. Er is gebleken dat het regelmatig nemen van massage (en bij voorkeur een reeks), een langdurig positief effect heeft op ontspanning van lichaam en geest, balans van de hormoonhuishouding, nachtrust en fysieke gesteldheid. Het zorgt voor verlaging van je spierspanning, verbeterde doorbloeding, afvoer van afvalstoffen en verbeterde werking van je immuunsysteem. Neem je met regelmaat een massage, bijv. om de twee weken, dan kan het effect dagen of zelfs weken aanhouden. Er worden in je lichaam nl. processen in beweging gezet die het natuurlijk herstellend vermogen van je lichaam stimuleren.

Power of Touch
Ieder mens heeft aanraking net zo hard nodig als voeding. Broodnodig dus. Een baby die niet aangeraakt wordt, verkommert. Dat geldt ook voor volwassenen! Aangeraakt worden heeft een diep  effect op ons en is tien keer sterker dan woorden. Aandachts-volle aanraking is heilzaam voor de cliënt en voor de masseur en voor de wereld om ons heen. Een massage kan licht of stevig zijn en het tempo kan vlot zijn, maar ook heel traag, en alles er tussenin. De masseur gaat al masserend en voelend op zoek naar wat past. De universele kracht van aanraking is enorm en eindeloos en zorgt voor verbinding en rust. Elke intuïtieve massage is weer een avontuur.


Intuïtieve massage

Een fijne massage is afhankelijk van persoon tot persoon. Soms ben je gewoon meer gebaat bij een stevige triggerpoint-massage. Even goed alle pijnlijke plekjes weg masseren om zo van je klachten of te komen. En soms wil je gewoon lekker langzaam, rust en ontspanning en misschien zelfs in slaap vallen. Daarom is het goed om aan te geven wat voor jou het prettigst is. Uiteraard altijd op een verwarmde massagetafel met warme olie en een kamertemperatuur van 22,5 °C en met muziek om bij weg te dromen.

En doe je voor het eerst een massage?
Laat het ons weten zodat we je snel op je gemak kunnen stellen. 


 

Ontspanningsmassage 

Bijna iedereen heeft tegenwoordig last van stress. Gelukkig zien steeds meer mensen massage dan ook als noodzaak om gelukkig te worden. Stress kan namelijk veel emotionele en fysieke klachten veroorzaken zoals duizeligheid, pijn, slaapproblemen, zweten, vermoeidheid, vergeetachtigheid, prikkelbaar, woede, nervositeit, depressie, woede en eenzaamheid. Herken jij één of meerdere klachten? Doe dan de Stress-Test.

Dé redenen waarom een massage zo gezond is

Even een moment voor jezelf. Nergens aan hoeven denken, kaarsjes aan, rustgevende muziek op de achtergrond en een heerlijke massage. Wist je dat een massage niet alleen rustgevend is, maar ook nog eens super gezond? Wij leggen uit waarom.Immuunsysteem
Een massage stimuleert de aanmaak van witte bloedcellen, zo blijkt uit onderzoek. Deze witte bloedcellen beschermen je lichaam en zorgen ervoor dat je minder snel ziek wordt.

Nachtrust
Een goede nachtrust is erg belangrijk om de dag goed door te komen. Een massage kan je daarbij helpen. Na een aantal massagebehandelingen leer je hoe je zelf kunt ontspannen en dit helpt om sneller en beter te kunnen slapen.

Spieren
Au! Die pijnlijke spieren! Vaak zijn dit knopen (triggerpoints) veroorzaakt door overbelasting, stress of blessures. Door een massage worden de knopen weggemasseerd en voel je je weer als herboren.Bloedcirculatie
Een massage zorgt voor een betere doorbloeding waardoor afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. Het resultaat: een verbeterde stofwisseling en een verlichting voor je spieren en organen. Ook kan het een grauwe teint verhelpen.

Gelukkig gevoel
Een massage zorgt voor totale ontspanning en daardoor komen er ‘gelukshormonen’ en ‘knuffelhormonen’ vrij. Hierdoor voel jij je heerlijk ontspannen en super gelukkig.

Het verlicht angst en depressie
Wat een hormonen komen er vrij bij een massage! Maar een massage verlaagt ook een hormoon, namelijk het stresshormoon cortisol. Een massage brengt de bloeddruk omlaag en daardoor geeft het je een heerlijk ontspannen gevoel.

Pijnstillend effect
Wist je dat bij masseren hetzelfde deel van de hersenen worden geactiveerd als bij het slikken van pijnstillers? Dit komt door de aanraking op de blote huid. En het is nog gezonder ook.

 

Relax Massage Eindhoven - Grevenmacherhof 20 - Eindhoven

: